Welkom op de site van wandelroutestwente.nl

Wat Wallis is voor Zwitserland (zie de wandelwebsite over Wallis www.wandelenwallis.nl) is Twente voor Nederland, namelijk een schitterend en rustig natuurgebied met culturele hoogtepunten, waar het goed toeven is.

Alle routes starten en eindigen ook weer bij de startpunten; deze startpunten worden op de linkerkant van de site genoemd. (Hotels en Restaurants enz.) De uitgebreide routes zijn bij deze start- en eindpunten, op de sites links genoemd, verkrijgbaar!

"Wat leu mött zo nöadig noar 'tboetnlaand,
mer ze wett nich woar Twente lig"Evenals bij fietsroutes in Twente en de grensgebieden (zie: www.fietsroutestwente.nl en www.oetintwente.nl ) is het doel van deze wandelsite Twente en de Duitse grensstreken al wandelend te ontdekken en daarnaast via de Twentse gastvrijheid en gemoedelijkheid een dag "OET IN TWENTE" te zijn

De wandelroutes gaan langs de mooiste plekjes (watermolens, Twentse pleisterplaatsen, etc.) en zijn zeer afwisselend (over essen, door heidevelden, bossen etc.)
De wandelroute start altijd bij een Hotel-Restaurant.
Evenals bij de fietsroutes zijn er bij de wandelroutes nu ook buitenlandse startpunten met schitterende wandelroutes in de
Duitse grensgebieden!

"An hard lopen he-j nich völ, iej mot op tied van hoes goan."

Hoe werkt www.wandelroutestwente precies:
Men start bij één van de dertien deelnemende Hotels/Restaurants
en hier heeft men de keuze uit een korte of lange wandelroute.

Na afloop van elke wandelroute kan men bij het Restaurant (waar men is gestart) iets nuttigen, zodat men echt "Oet" is in Twente!
Dit is echter niet verplicht!

"Beginnen is makkelijk, volhoalden is de keunst"